Juhlitaan vielä myöhemmin

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijoiden 50-vuotisjuhlavuosi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Koronapandemia katkaisi seuran toiminnan lähes koko kevätkaudeksi 2020. Elokuussa jatkoimme harjoituksia tiukoin turvatoimin, maskeja ja käsidesiä säästämättä. Vaikka reipaskin tanssi luonnistui maski naamalla, tartuntatilanteen edettyä Helsingissä kiihtymisvaiheeseen päätimme toimia vastuullisesti ja panna harjoitukset jälleen tauolle.

Koska tilanteen normalisoituminen ei ole näköpiirissä vielä pitkään aikaan tänä vuonnakaan, katsoimme viisaimmaksi siirtää 50-vuotisjuhlakonserttimme suosiolla riittävän kauas tulevaisuuteen, jotta esitykseen voidaan harjoitella kunnolla. Uudeksi päivämääräksi on sovittu sunnuntai 10.4.2022, jolloin toivon mukaan voimme viettää Aleksanterin teatterissa Seurasaaren Kansantanssijoiden 50-vuotisjuhlaa – jo lähes 52-vuotiaana.

Juhlitaan myöhemmin

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijoiden 50-vuotisjuhlavuosi alkoi komeasti Folklandialla tammikuussa. Sen jälkeen harjoiteltiin tiiviisti juhlavuoden ohjelmistoa ja tähdättiin Seurasaaren Juhannusvalkeille ja syksyn juhlakonserttiin. Mutta toisin kävi.

Koronaviruksen torjuntatoimien takia harjoitukset ovat olleet maaliskuusta asti tauolla, eikä niitä enää tänä keväänä jatketa. Seurasaaren Juhannusvalkeat ja muutkin kesäkeikat on peruttu. Olemme kuitenkin toiveikkaita sen suhteen, että pääsemme syksyn alussa taas harjoittelemaan. Aleksanterin teatterin juhlakonsertille on saatu uusi aika sunnuntaina 25.4.2021 ja tulevan vuoden kesäksi tehdään jo suunnitelmia…

Juhlavuosi alkaa Folklandialla

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijat juhlii 50-vuotista toimintaansa vuonna 2020. Vuoden ohjelman avaavat kaksi esitystä Folklandia-risteilyllä. Lauantaina 11.1.2020 klo 10 Teatteri Europassa alkavassa konsertissa nähdään pääryhmän tanssisikermä, joka tarjoaa muutamia viime vuosien suosituimpia koreografioita ja uusiakin tansseja. Klo 12 samassa salissa esiintyy Seuriksen lisäryhmä Lieke omine numeroineen.

Folklandian jälkeen jatkuu juhlavuoden tiivis valmistelu. Kesällä on luvassa muun muassa esiintyminen Seurasaaren juhannusjuhlassa, ja lauantaina 17.10.2010 pidetään laaja ja monipuolinen juhlakonsertti Aleksanterin teatterissa.

Tule tekemään Seuriksen juhlavuotta

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijat juhlii 50-vuotista toimintaansa vuonna 2020. Vuoden ohjelmassa on muun muassa esiintyminen Folklandialla, Seurasaaren juhannusjuhlassa sekä monipuolinen juhlakonsertti syksyllä Aleksanterin teatterissa. Juhlavuoden valmisteluun ehtii vielä mukaan, vaikkapa osallistumalla avoimiin harjoituksiin keskiviikkona 4.9.2019 klo 18.30-20.30 Pasilassa Stadin ammattiopistossa, Savonkatu 4. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan juhlavuoden ohjelmaan ja halutessaan osallistumaan harjoituksiin. Lisätietoja voi kysellä Kaijalta tai Varpulta, joiden yhteystiedot ovat sivun alalaidassa.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

Tanssia kaikilla mausteilla

Seuriksen syksyn kruunaa 11.12.2018 ja 15.12.2018 Etno con fuusio -esitys, joka tarjoaa tanssia kaikilla mausteilla. Bolly Beat Dancers, Frunza, Greenlights Irish Dance Crew ja Seurasaaren Kansantanssijat ovat tuottaneet yhteisvoimin esityksen, jossa Suomen, Irlannin, Balkanin ja Intian musiikki- ja tanssiperinteet kohtaavat ja sulautuvat synnyttäen uudenlaisia tulkintoja ja tanssielämyksiä.

Miten irlantilaiset pillit siivittävät Kollywood-tanssia ja millaiseen menoon Balkanin musiikki villitsee karjalaisen katrillin? Miltä pohjalainen menuetti näyttää kathak-tanssijoiden tulkitsemana ja millaiseksi bhangra taipuu balkanilaisittain ja irlantilaisittain tanssittuna?

Etno con fuusio vie tanssien yli rajojen.

Lisätiedot ja lipunmyynti täällä.

Esimakua etnofuusiosta Tanssi vieköön -festivaalilla

Seurasaaren Kansantanssijoiden syyskausi alkaa Tanssi vieköön -festivaalilla Messukeskuksessa lauantaina 25.8.2018. Klo 14.45 Seuris ja Lieke-lisäryhmä esittävät sikermän tuoreita tulkintoja suomalaisesta kansantanssista Suomen suurimmalla tanssilattialla, ja klo 17.00 tarjoillaan FDO Dance Floor -salissa esimakua uudesta yhteistyöprojektistamme Etno con fuusio – tanssia kaikilla mausteilla. Bolly Beat Dancers ja Seuris näyttävät ensimaistiaisiksi muun muassa, miten pohjalainen menuetti taipuu kathak-tanssiksi ja millaiseen menoon Balkanin musiikki villitsee karjalaisen katrillin.

Tule Seuriksen avoimiin harjoituksiin

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijat järjestää avoimet harjoitukset keskiviikkoina 5. ja 12.9.2018 klo 18.30-20.30 Kruununhaan yläasteen koululla, Snellmaninkatu 18. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan seuran toimintaan ja halutessaan opettelemaan syyskauden ohjelmaan kuuluvia tansseja. Lisätietoja voi kysellä Kaijalta tai Varpulta, joiden yhteystiedot ovat sivun alalaidassa.

Ilo tanssii, Seuris mukana

Seuris esiintyy Kamarikuoro Värinän vappuisessa tanssikonsertissa perjantaina 27.4.2018 klo 18 Saksalaisella koululla, Malminkatu 14. Aluksi kuullaan konsertissa tanssillista ja tanssin innoittamaa kuoromusiikkia laidasta laitaan: sekakuoroklassikoita Einojuhani Rautavaarasta Veljo Tormikseen ja Francis Poulenciin, kansanlaulusovituksia, Toivo Kärjen tangoa, renessanssitanssia sekä jazzia. Väliaikakahvittelun jälkeen Seurasaaren Kansantanssijoiden esitys avaa vapputanssit, joissa yleisö on tervetullut karkeloimaan Värinän tanssiorkesterin säestyksellä. Lippu 20/10€ sisältää kuohuviinilasillisen. Lisätietoja ja ennakkolippuja täältä.

Tule Seuriksen avoimiin harjoituksiin

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijat järjestää avoimet harjoitukset keskiviikkoina 6. ja 13.9.2017 klo 19-21 Kruununhaan yläasteen koululla, Snellmaninkatu 18. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan seuran toimintaan ja halutessaan opettelemaan syyskauden ohjelmaan kuuluvia tansseja. Lisätietoja voi kysellä Kaijalta tai Varpulta, joiden yhteystiedot ovat sivun alalaidassa.

Seuris Tanssi vieköön -festivaalilla

TV17_Olemme_mukana_140x350px-04

Uusi Tanssi vieköön -festivaali täyttää Messukeskuksen 18.–19.8.2017. Yli 60 tanssilajia esittäytyy eri estradeilla, ja kansantanssikin on hyvin esillä. Myös Seurasaaren Kansantanssijat on mukana ja esittelee taitojaan kahdesti lauantaina 19.8.2017. Klo 15.30 Suomen suurimmalla tanssilattialla hallissa 7 nähdään Folklandia-risteilyllä viime tammikuussa ensiesitetty herkkä Suomenmaa sekä Seuriksen Lieke-lisäryhmän vauhdikkaita omia koreografioita. Klo 17.00 eteläisen sisäänkäynnin luona olevassa tilassa 103 A ovat vuorossa Seurasaaressa juhannuksena esitettyjen länsisuomalaisten ja karjalaisten tanssien parhaat palat. Tervetuloa katsomaan ja tanssimaan!