Tanssia kaikilla mausteilla

Seuriksen syksyn kruunaa 11.12.2018 ja 15.12.2018 Etno con fuusio -esitys, joka tarjoaa tanssia kaikilla mausteilla. Bolly Beat Dancers, Frunza, Greenlights Irish Dance Crew ja Seurasaaren Kansantanssijat ovat tuottaneet yhteisvoimin esityksen, jossa Suomen, Irlannin, Balkanin ja Intian musiikki- ja tanssiperinteet kohtaavat ja sulautuvat synnyttäen uudenlaisia tulkintoja ja tanssielämyksiä.

Miten irlantilaiset pillit siivittävät Kollywood-tanssia ja millaiseen menoon Balkanin musiikki villitsee karjalaisen katrillin? Miltä pohjalainen menuetti näyttää kathak-tanssijoiden tulkitsemana ja millaiseksi bhangra taipuu balkanilaisittain ja irlantilaisittain tanssittuna?

Etno con fuusio vie tanssien yli rajojen.

Lisätiedot ja lipunmyynti täällä.

Esimakua etnofuusiosta Tanssi vieköön -festivaalilla

Seurasaaren Kansantanssijoiden syyskausi alkaa Tanssi vieköön -festivaalilla Messukeskuksessa lauantaina 25.8.2018. Klo 14.45 Seuris ja Lieke-lisäryhmä esittävät sikermän tuoreita tulkintoja suomalaisesta kansantanssista Suomen suurimmalla tanssilattialla, ja klo 17.00 tarjoillaan FDO Dance Floor -salissa esimakua uudesta yhteistyöprojektistamme Etno con fuusio – tanssia kaikilla mausteilla. Bolly Beat Dancers ja Seuris näyttävät ensimaistiaisiksi muun muassa, miten pohjalainen menuetti taipuu kathak-tanssiksi ja millaiseen menoon Balkanin musiikki villitsee karjalaisen katrillin.

Tule Seuriksen avoimiin harjoituksiin

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijat järjestää avoimet harjoitukset keskiviikkoina 5. ja 12.9.2018 klo 18.30-20.30 Kruununhaan yläasteen koululla, Snellmaninkatu 18. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan seuran toimintaan ja halutessaan opettelemaan syyskauden ohjelmaan kuuluvia tansseja. Lisätietoja voi kysellä Kaijalta tai Varpulta, joiden yhteystiedot ovat sivun alalaidassa.

Ilo tanssii, Seuris mukana

Seuris esiintyy Kamarikuoro Värinän vappuisessa tanssikonsertissa perjantaina 27.4.2018 klo 18 Saksalaisella koululla, Malminkatu 14. Aluksi kuullaan konsertissa tanssillista ja tanssin innoittamaa kuoromusiikkia laidasta laitaan: sekakuoroklassikoita Einojuhani Rautavaarasta Veljo Tormikseen ja Francis Poulenciin, kansanlaulusovituksia, Toivo Kärjen tangoa, renessanssitanssia sekä jazzia. Väliaikakahvittelun jälkeen Seurasaaren Kansantanssijoiden esitys avaa vapputanssit, joissa yleisö on tervetullut karkeloimaan Värinän tanssiorkesterin säestyksellä. Lippu 20/10€ sisältää kuohuviinilasillisen. Lisätietoja ja ennakkolippuja täältä.

Tule Seuriksen avoimiin harjoituksiin

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijat järjestää avoimet harjoitukset keskiviikkoina 6. ja 13.9.2017 klo 19-21 Kruununhaan yläasteen koululla, Snellmaninkatu 18. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan seuran toimintaan ja halutessaan opettelemaan syyskauden ohjelmaan kuuluvia tansseja. Lisätietoja voi kysellä Kaijalta tai Varpulta, joiden yhteystiedot ovat sivun alalaidassa.

Seuris Tanssi vieköön -festivaalilla

TV17_Olemme_mukana_140x350px-04

Uusi Tanssi vieköön -festivaali täyttää Messukeskuksen 18.–19.8.2017. Yli 60 tanssilajia esittäytyy eri estradeilla, ja kansantanssikin on hyvin esillä. Myös Seurasaaren Kansantanssijat on mukana ja esittelee taitojaan kahdesti lauantaina 19.8.2017. Klo 15.30 Suomen suurimmalla tanssilattialla hallissa 7 nähdään Folklandia-risteilyllä viime tammikuussa ensiesitetty herkkä Suomenmaa sekä Seuriksen Lieke-lisäryhmän vauhdikkaita omia koreografioita. Klo 17.00 eteläisen sisäänkäynnin luona olevassa tilassa 103 A ovat vuorossa Seurasaaressa juhannuksena esitettyjen länsisuomalaisten ja karjalaisten tanssien parhaat palat. Tervetuloa katsomaan ja tanssimaan!

Seuris tanssii ja soutaa juhannuksena

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijat esiintyy ensi kertaa Seurasaaren juhannusvalkeilla juhannusaattona 23.6.2017. Tanssijoille on luvassa paljon muutakin tehtävää kuin tanssia. Juhlan aluksi klo 18.30 marssimme ylväästi lippukulkueessa sillalta juhlakentälle. Klo 18.45 Seuriksen Mari ja bändi vetävät lasten poloneesin. Lasten kokon syttyessä klo 19 Seuris esittää länsisuomalaisen tanssisarjan polskaa, menuettia, sottiisia ja polkkaa. Pikaisen puvunvaihdon jälkeen tuomme lavalle klo 19.55 vauhdikkaan karjalaisen tanssisikermän, joka huipentuu uudistettuun Saunailtaan. Muodostettuamme kunniakujan juhannushääparille siirrymme venerantaan, josta lähdemme soutamaan kirkkoveneellä nuortaparia sytyttämään suurta kokkoa klo 21.55. Kun vene on saatu kunnialla takaisin laituriin, Seuriksen vuoden alusta lähtien valmisteltu juhannusurakka on pulkassa. Tervetuloa katsomaan! Lisätietoja Seurasaaren juhannusvalkeista voi lukea täältä.

Seuriksen vauhdikas alkukesä

Tyttöjen lento NETTI

Seurasaaren Kansantanssijat ovat harjoitelleet tiiviisti koko talven kesäkuun koitoksia varten. Ohjelmistoon on liitetty sekä länsisuomalainen että karjalainen tanssisikermä, jotka nähdään vaikuttavina parinkymmenen tanssijan esityksinä Seurasaaren juhlakentällä juhannusjuhlassa 23.6.2017. Esimakua voi saada jo Helsinki-päivän tantsuissa sunnuntaina 11.6.2017 klo 13-15 Antin aukiolla Seurasaaressa. Seuriksen ahkerä lisäryhmä ehtii esittelemään uusia, itse koreografioituja tanssejaan EspaFolkiin, joka pidetään maanantaina 19.6.2017 klo 17.00 alkaen Keskuskadulla.

Seuris romanttisena Auroran salongissa

Kuva: Kari Österberg

Kuva: Kari Österberg

Seuris on mukana nostalgisella aikamatkalla romantiikan ajan salonkeihin pian päättyvässä Musiikkia!-näyttelyssä Hakasalmen huvilassa, Mannerheimintie 13b, torstaina 16.2.2017 klo 18–21. Auroran salonki -tapahtumassa palataan huvilan kukoistuskauteen 1800-luvulle. Illan emäntänä toimii itse everstinna Aurora Karamzin, joka kutsuu vieraansa alkajaisiksi nauttimaan Metropolian opiskelijoiden liedkonsertista. Väliajalla voi ostaa käteisellä Kalevan Marttojen puhvetista 1800-luvun tyylisiä leivonnaisia. Sitten alkavat pianon säestämät tanssiaiset, joiden aluksi Seuris esiintyy. Sitten yleisökin pääsee pyörähtelemään kristallikruunun alla valssia ja opettelemaan juhlavaa franseesia Varpun johdolla.

Seuris tanssii Folklandialla

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijat osallistuu jälleen Folklandia-risteilyyn 13.-14.1.2017. Seura esiintyy kahdesti perjantai-iltana: klo 20 Ocean Clubilla, jossa esitetään vauhdikas Helsinki-polkka ja Seuriksen vastikään Turussa Northern Lights -festivaalin Grand prix -palkitun lisäryhmän oma koreografia Ruskova, sekä klo 23.40 Teatteri Europassa, jossa nähdään Varpu Heinosen uuden Suomenmaa-koreografian ensiesitys ja lisäryhmän Aamuun asti.