Tutustu uuteen pääohjaajaan avoimissa harjoituksissa


Seurasaaren Kansantanssijoiden uudeksi pääohjaajaksi on valittu Emma Kantelinen. Hänen johdollaan pääsee tanssimaan avoimissa harjoituksissa kahtena keskiviikkona 18. ja 25.1.2023 klo 19-21 Pasilassa Stadin ammattiopistossa, Savonkatu 4 (pihan kautta sisään). Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan seuran toimintaan ja uuteen pääohjaajaan. Harjoituksiin on vapaa pääsy.

Askelin ajassa – Seurasaaren Kansantanssijoiden 50-vuotisjuhlanäytös

ASKELIN AJASSA
Seurasaaren Kansantanssijoiden 50-vuotisjuhlanäytös
Aleksanterin teatterissa, Bulevardi 23-27
sunnuntaina 16.10.2022 klo 14.00

Juhlava tanssikattaus klassikoista uutuuskoreografioihin! Menuetit, polskat ja kipakat karjalaiset katrillit saavat rinnalleen kekseliäitä nykytulkintoja perinteisistä sävelmistä ja askelikoista. Tyylien kirjo ulottuu 1800-luvun salonkien franseesista kuplettirevyyn charlestonin kautta villeihin klezmer-tansseihin.

Seurasaaren Kansantanssijat on vuonna 1970 perustettu helsinkiläinen tanssiseura, joka on alusta asti etsinyt rohkeasti avarampia näkökulmia suomalaiseen kansantanssiin. Vanhasta syntyy uutta, iloista ja ilmeikästä tanssia sekä omintakeisia esityksiä, jotka tekevät tanssiperinteen eläväksi tuoreella tavalla.

Vihdoin toteutuva 50-vuotisjuhlakonsertti tuo esiin Seuriksen osaamisen moninaisuuden ja laaja-alaisuuden. Tarjolla on myös makupaloja seuran viime vuosikymmenten erikoislajista, historian innoittamasta tanssiteatterista.

Liput Lippu.fi

Juhannuksena Seurasaareen

Pandemian helpottaessa Seurasaaren Kansantanssijoiden 50-vuotisjuhlavuoden ohjelma voi vihdoin toteutua, tosin pari vuotta myöhässä. Juhlan kunniaksi seura nousee jälleen lavalle Seurasaaren Juhannusvalkeilla perjantaina 24.6.2022. Luvassa on näyttävä kokonaisuus perinteisiä ja uudempia kansantanssikoreografioita suurella kokoonpanolla. Tervetuloa juhannuksen viettoon!

Juhla siirtyy syksyyn

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijoiden 50-vuotisjuhlavuosi 2020 ei sujunut suunnitelmien mukaan. Koronapandemia katkaisi seuran toiminnan lähes koko kevätkaudeksi 2020. Elokuussa jatkoimme harjoituksia tiukoin turvatoimin, maskeja ja käsidesiä säästämättä. Epidemian pahentuminen vuoden lopulla pakotti meidät kuitenkin lopettamaan harjoitukset koko kevätkaudeksi 2021. Kesällä aloiteltiin varovasti ja syksyn mittaan päästiin jo oikein hyvään vauhtiin. Mutta vuodenvaihteessa omikronmuunnos keskeytti juhlakonsertin valmistelut juuri ratkaisevassa vaiheessa.

Tämän uusimman vastoinkäymisen jälkeen katsoimme viisaimmaksi siirtää hartaasti odotettua 50-vuotisjuhlakonserttiamme vielä kerran, jotta esitykseen voidaan harjoitella kunnolla. Uudeksi päivämääräksi on sovittu sunnuntai 16.10.2022, jolloin toivon mukaan voimme viettää Aleksanterin teatterissa Seurasaaren Kansantanssijoiden 50-vuotisjuhlaa – jo tukevasti 52-vuotiaana.

Tahdotko mukaan?

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijat käynnistelee jälleen toimintaansa pitkän koronatauon jälkeen ja jatkaa ensi vuoden huhtikuulle siirtyneen suuren 50-vuotisjuhlakonsertin valmistelua. Noudatamme huolellisesti terveysturvallisuusohjeita, joten tänä syksynä emme järjestä kaikille avoimia harjoituksia. Jos olet kokenut, nopeasti oppiva kansantanssija ja haluat mukaan harjoittelemaan kanssamme juhlanäytöksen ohjelmistoa, ota reippaasti yhteyttä seuran ohjaajaan Varpu Heinoseen varpuhei@hotmail.com.

Juhlitaan vielä myöhemmin

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijoiden 50-vuotisjuhlavuosi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Koronapandemia katkaisi seuran toiminnan lähes koko kevätkaudeksi 2020. Elokuussa jatkoimme harjoituksia tiukoin turvatoimin, maskeja ja käsidesiä säästämättä. Vaikka reipaskin tanssi luonnistui maski naamalla, tartuntatilanteen edettyä Helsingissä kiihtymisvaiheeseen päätimme toimia vastuullisesti ja panna harjoitukset jälleen tauolle.

Koska tilanteen normalisoituminen ei ole näköpiirissä vielä pitkään aikaan tänä vuonnakaan, katsoimme viisaimmaksi siirtää 50-vuotisjuhlakonserttimme suosiolla riittävän kauas tulevaisuuteen, jotta esitykseen voidaan harjoitella kunnolla. Uudeksi päivämääräksi on sovittu sunnuntai 10.4.2022, jolloin toivon mukaan voimme viettää Aleksanterin teatterissa Seurasaaren Kansantanssijoiden 50-vuotisjuhlaa – jo lähes 52-vuotiaana.

Juhlitaan myöhemmin

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijoiden 50-vuotisjuhlavuosi alkoi komeasti Folklandialla tammikuussa. Sen jälkeen harjoiteltiin tiiviisti juhlavuoden ohjelmistoa ja tähdättiin Seurasaaren Juhannusvalkeille ja syksyn juhlakonserttiin. Mutta toisin kävi.

Koronaviruksen torjuntatoimien takia harjoitukset ovat olleet maaliskuusta asti tauolla, eikä niitä enää tänä keväänä jatketa. Seurasaaren Juhannusvalkeat ja muutkin kesäkeikat on peruttu. Olemme kuitenkin toiveikkaita sen suhteen, että pääsemme syksyn alussa taas harjoittelemaan. Aleksanterin teatterin juhlakonsertille on saatu uusi aika sunnuntaina 25.4.2021 ja tulevan vuoden kesäksi tehdään jo suunnitelmia…

Juhlavuosi alkaa Folklandialla

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijat juhlii 50-vuotista toimintaansa vuonna 2020. Vuoden ohjelman avaavat kaksi esitystä Folklandia-risteilyllä. Lauantaina 11.1.2020 klo 10 Teatteri Europassa alkavassa konsertissa nähdään pääryhmän tanssisikermä, joka tarjoaa muutamia viime vuosien suosituimpia koreografioita ja uusiakin tansseja. Klo 12 samassa salissa esiintyy Seuriksen lisäryhmä Lieke omine numeroineen.

Folklandian jälkeen jatkuu juhlavuoden tiivis valmistelu. Kesällä on luvassa muun muassa esiintyminen Seurasaaren juhannusjuhlassa, ja lauantaina 17.10.2010 pidetään laaja ja monipuolinen juhlakonsertti Aleksanterin teatterissa.

Tule tekemään Seuriksen juhlavuotta

seuris_logo

Seurasaaren Kansantanssijat juhlii 50-vuotista toimintaansa vuonna 2020. Vuoden ohjelmassa on muun muassa esiintyminen Folklandialla, Seurasaaren juhannusjuhlassa sekä monipuolinen juhlakonsertti syksyllä Aleksanterin teatterissa. Juhlavuoden valmisteluun ehtii vielä mukaan, vaikkapa osallistumalla avoimiin harjoituksiin keskiviikkona 4.9.2019 klo 18.30-20.30 Pasilassa Stadin ammattiopistossa, Savonkatu 4. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan juhlavuoden ohjelmaan ja halutessaan osallistumaan harjoituksiin. Lisätietoja voi kysellä Kaijalta tai Varpulta, joiden yhteystiedot ovat sivun alalaidassa.

Lisätietoja Facebook-tapahtumassa.

Tanssia kaikilla mausteilla

Seuriksen syksyn kruunaa 11.12.2018 ja 15.12.2018 Etno con fuusio -esitys, joka tarjoaa tanssia kaikilla mausteilla. Bolly Beat Dancers, Frunza, Greenlights Irish Dance Crew ja Seurasaaren Kansantanssijat ovat tuottaneet yhteisvoimin esityksen, jossa Suomen, Irlannin, Balkanin ja Intian musiikki- ja tanssiperinteet kohtaavat ja sulautuvat synnyttäen uudenlaisia tulkintoja ja tanssielämyksiä.

Miten irlantilaiset pillit siivittävät Kollywood-tanssia ja millaiseen menoon Balkanin musiikki villitsee karjalaisen katrillin? Miltä pohjalainen menuetti näyttää kathak-tanssijoiden tulkitsemana ja millaiseksi bhangra taipuu balkanilaisittain ja irlantilaisittain tanssittuna?

Etno con fuusio vie tanssien yli rajojen.

Lisätiedot ja lipunmyynti täällä.